Backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland

Finished the east coast, ready for the outback of AUSTRALIA!

Hoihoi

Zo afgelopen zaterdag aangekomen in Cairns, eindpunt van de busreis! Maar vooraf en daarna heb ik zat meegemaakt wat ik jullie nu ga vertellen

Cool

Na de WhitSundays(waar ik mijn vorige blog ben geeindigd) ben ik nog een paar dagen in Arlie Beach gebleven om lekker paar dagen alleen maarthe chillenaan de Lagoon. Op zondag 31 okt. ben ik vertrokken met de bus naar Townsville. Der is absoluut niks te beleven in deze stad, MAAR ik wilde heel graag een keer naar een wedstijd uit de Australische voetbal competitie.... en laat er nou net een wedstrijd zijn op zondagavond: North Fury - Gold Coast. Dus ik vanuit de pub in Townsville met de fans van North Fury in de lokale bus naar het stadion. Eerst uiteraard een voetbalshirt gekocht, zodat ik er echt bij hoorde. Ik kwam het stadion binnenen ik had een kaartje achter het doel, wat denk je?! Geen stoelen gewoon zitten op een grasheuveltje, haha vet mooi. Het niveau van de wedstrijd stelde niet veel voor, maar de sfeer was echt super gezellig tussen alle aussies.

De dag erna heb ik in Townsville de pont gepakt en de oversteek gemaakt naar Magnetic Island. Hier heb ik samen met Eveline en Bastiaan 3 dagen vooral wandelingen gemaakt en ook nog een dag een barbie autootje gehuurd(zie de foto's, te tof!) om een beetje rond te touren. Helaas had ik de laatste twee dagen veel lasten van bulten en ontzettend veel jeuk! Ben toen braaf naar de dokter geweest en die vertelde mij dat ik bedbugs heb opgelopen,iel! Naja ik heb er antibiotica en creme voor gekregen en het gaat nog steeds vooruit.

Donderdag pont weer terug naar Townsville en op de bus gestapt, op weg naar Mission Beach. Ondertussen zijn we de tropische grens van Australie over. Dat betekent veel regenwoud en dat het hier heeeeeeeeel vochtig is. Genoeg drinken wordt er altijd tegen mij gezegd... De tweede dag in Mission beach ben ik een grote regenwoud tocht gaan doen en heb daar de grootste spin van mijn leven gezien!(check foto) Het ergste was nog, we moesten hem passeren. Tis gelukt, oke ik heb wel gegild.

Zaterdag voor de laatste keer vertrokken met de bus naar eindplaats Cairns. Tussen de reis door zijn we naar een Crocodile Zoo geweest, wat super gaaf was om te zien. Wat zijn die beesten groot en aggressief!! Ook nog een kleine krokodil vastgehouden, yeah. Uiteindelijk kwamen we om 6 uur savonds aan in Cairns. Na een hapje eten zijn we naar de Gilligans geweest(place to be in Cairns) en goed genoten van de muziek,gezelligheid,dansen en bier natuurlijk. 4 uur rolde ik voldaanmijn bedje inen ik kreeg de mooiste wake up calltot nu toe vanuit nederland: TO TO TO TOMATEN PLUKKERS. Wie wil nou niet met dit nummer wakker worden?! haha. Mijn zondag heb ik besteed met informatie zoeken over Cape Tribulation( heel stuk regenwoud boven cairns).

Maandag ben ik samen met Annemarie en Manon, met ons gele gehuurde autootje, vertrokken op weg naar Cape Tribulation. We hebben een super tijd gehad en zoveel gezien van het regenwoud!!

En dan zijn we al weer bij donderdag, vandaag! Morgen ga ik een dagje met de boot op een paar plaatsen in de Great Barrier Reef snorkelen en ik heb ook een onderwatercamera gehuurd. Ik heb daar ontzettend veel zin in. Zateredag ga ik nog een kroegentoch doen met veel nederlandse mensen die ik de laatste tijdontmoet heb, om even goed afscheid te nemen!

Mijn reis langs de oostkust zit er bijna op, want zondag vertrek met het vliegtuig naar Darwin(mid-noord australie). Vanaf daar ga ik samen met mijn ouders in 12 dagen door de woesteoutback van australie reizen!

Denise

Ps Foto's erop zetten lukt niet :( zaterdag nieuwe poging!!

Kerzie

Hé Ali,

Wat een super mooi verhaal. Je zou zomaar schrijfster kunnen worden haha. Geniet er nog lkkr van en heel veel plezier straks met je ouders. Zal wel even lkkr zijn een paar vertrouwde gezichten.

PS ben wel benieuwd met wie jij tomaten hebt geplukt :)

x

Merel

He mupped!
Klinkt weer top! Man oh man die spin ik durf niet eens de foto te bekijken:p Enne doe rustig aan met je bed(husi)dieren enne spreek je snel! Heb me weer vermaakt mit deine verhalich.

Tot nu toe hou je je nog aardig aan je doelstelling;)
xxxx