Backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland

Amazing days!

G'day mates!

Zo en toen waren weer 2 weken verder....Vrijdag15 okt. heb ik de bus vanuit Noosa naar Rainbow beach gepakt. Ik had me een beetje vergist in Rainbow beach, want eigenlijk was er niet veel te doen. Helaas had ik al voor 3 dagen geboekt.... Naja ik heb ieder geval ruim de tijd gehad om de rest van mijn reis te plannen langs de oostkust(mijn planning was ver te zoeken de laatste tijd). Zondag 17 okt. de bus naar Hervey Bay gepakt, super leuk plaatsje met een super mooi strand. Gelukkig waren de golven hier een keer niet zo hoog en krachtig zodat je normaal in de zee kan zwemmen. Naja normaal,ik heb het weer voor elkaar gekregen om een steen vol te raken,wat resulteerde in paar mooie sneetjes in voet en knie.... De ehbo-setwordt steeds dunner zo

Wink
. Maandag ochtend ben ik met een boot mee geweest om walvissen te gaan spotten. Jaaa ik had geluk heb er wel een stuk of 15 in totaal gezien! Wat zijn die beesten groot, geweldig. In de middag stond er een informatie bijeenkomst op het programma van mijn hostel,want de dinsdag zou ik voor 3 dagen vertrekken naar Fraser Island samen met Annemarie.Zodusdinsdag begonnen wij aan onze trip naar Fraser Island! We zijn met twee 4WD HerveyBay gereden om zo via een veerpont te kunnen oversteken naar Fraser Island. De eerste dagen hebben we rond gesjeesd over het eiland engezwommen bij twee super mooie meertjes. In de avond hebben we de bbq aangestoken en heerlijk gegeten. Woensdag zijn een heel stuk over het 75miles beach gereden op weg naar Indean Head. Dit is een uitkijkpunt zodat je een super mooi uitzicht hebt over Fraser Island. Daarna terug gereden naar de camping om ons eten en kookstel mee te nemen om naar de west kant van Fraser te rijden om daar te gaan eten en de zonsondergang te zien. Later op de avond kwamen we weer aan op de camping, waar we een lekker kampvuurtje hebben gemaakt. Tony, onze guide, ging ondertussen mosselen klaar maken in curry(we hadden die mosselen zelf gezocht die dag). Ik kan je zeggen; hmm lekker hmm was het. Donderdag was al weer laatste dag het eiland en die hebben we ingevuld met een bushwalk, wauw super mooi. Tony was super enthousiast om allerlei dieren te vinden...Op een gegeven moment had hij een slang gevonden en hij ging er mee om zoals Steve Irwin gedaan zou hebben, wat een mafkees. Ik heb het op een afstandje bekeken, vond dood eng die slang! Na de bushwalk weer terug naar HerveyBay, waren echt super dagen op Fraser Island. 'S avonds nog uit geweest in Hervey Bay, stond eigenlijk niet op de planning, maar ik heb me laten overhalen door twee franse meiden die in mijn groep van Fraser zater. Super gezellige avond gehad.

Afgelopen vrijdag vertrokken naar Agnes Water,hier is eigenlijk niks te doen maar je moet hier stoppen met de bustour die ik doe. Ik was super verrot van de avond en de dagen ervoor, dus ik heb eigenlijk alleen maar geslapen in Agnes Water... Zaterdag gezellig weer in de bus op weg naar Kroombit Catlle station. Dit is een dorpje(wat meer in het binnenland) waar alleen een cowboyfarm is. We kwamen daar aan, het eerste wat we gingen doen was een steak op debbq gooien om hem daarna op te eten, want ja zo hoort het volgens de cowboys. In de middag hadden we wat vrije tijd en ben ik samen met Bastiaan die ik in de bus heb leren kennen een wandeling gemaakt naar de Sunset Hill. Echt je loopt in de middle of nowhere.......... Toen we terug kwamen stond de eerste activiteit op het programma; leren schieten als een cowboy! Na wat uitleg hoe alles werkte, werd er een oranje schijf de lucht in geschoten en die moest je dan kapot knallen.Ik had 1 uit 5, uch uch. Daarna gingen we leren lasso werpen! Tijdens het oefenen had ik telkens het liedje van kom pak je lasso maar in me hoofd(leuk joh lol in je eentje) Maar na wat oefenen stond het echte werk ophet programma. We moesten per tweetal de kooi in en dan werd er een geit losgelaten en die moest je dan vangen met je lasso. Ik kan je zeggen vet moeilijk,maar super lachen om een keer gedaan te hebben. In de avond gingen we nog met de groep rodeo rijden en voor de rest hebben we daar gechilled bij het kampvuur.

Zondag stond er een lange busrit op het programma. We vertrokken om 7uur en kwamen om half 5 aan in Arlie Beach. Damn wat is het heet hier, echt een verschil. Maandag heb ik lekker aan de lagoon van Arlie beach gelegen en lekker niks gedaan. Aan het eind van de middag kwam ik Chloe en Laura(fransen meiden van fraser island groep) toevallig tegen. Ik heb samen met hun een zeil-trip naar de White Sundays geboekt. Maandag avond ben ik samen met Bastiaan en 2 meiden(ierse en amerikaanse) uit geweest. Om 12 uur was ik jarig en dit hebben we behoorlijk goed gevierd,was erg gezellig! Veel gekheid die avond

Cool
. Volgende ochtend eerst een stevig ontbijt gepakt buiten de deur om daarna naar de haven te lopen, omdat het grote zeilavontuur voor de boeg stond. Super leuke dagen gehad op boot, in totaal hebben we ook 3 keer gesnorkeld. Ik heb nemo gevonden en ook de gele versie er van,daarnaast was het koraal echt prachtig!!! Blauw,groen,paars, geel, wat een kleuren. We zijn naar White heaven geweest en dit is echt het mooiste strand wat ik ooit gezien heb, zo mooi! Vandaag terug gekomen van de White sundays en ik golf naar mijn idee nog een beetje heen en weer. Oja het slapen was op de boot trouwens echt drama, alsof je super dronken bent...Tis goed gekomen. Ik blijf nu nog paar dagen in Arlie Beach en zondagga ik samen met Bastiaan metde bus en veerpontnaar Magnetic Island. Ik wil daar voornamelijk gaan snorkelen, want het koraal is echt prachtig. Nu eerst paar dagen even iets minderen met zwemmen, want heb helaas weer redelijk last van mijn oren
Undecided
Hopelijk is hetweer over in magnetic island. Komt vast gucci.

Dikke x uit amazing australia

Denise

Sabien

He Meis, Geweldig om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! en wat vliegt de tijd! Maar dat is altijd als je het zo naar je zin hebt! Hier nog alles rustig ;-)
Heel veel plezier met je nieuwe aanstaande avonturen.. enne... blijf uit de buurt van die spin, die is echt fucking groot! jakkes!

Xxx

Merel

Wihoe lol in je eentje!

paula

Hoi Denise, Wat leuk om al die fantastische reisverhalen te lezen en wat een belevenissen allemaal...gewldig!!
Hier alles als altijd druk druk maar op zaterdag eten wij...??ha ha en nu dan zonder jouw.
liefs van alle moorelisjes en oh ja ook van nico de leeuw(everstein)

Papa & Mama

Hoi Denise,
Zo te zien heb je het prima naar je zin en al veel gezien en meegemaakt. Leuke foto's ook van de "Wild Life". Veel plezier verder in Cairns en omstreken. En svp doe voorzichtig als je ook gaat rijden daar in het noorden. Tot over een dikke week wanneer wij ook in Darwin zijn bij "Crocodile Dundee" :) , Liefs van Papa en Mama

Esmee

leuk