Backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland

Seen this, done that

HeYa People!

Tis al weer ruim een weekje geleden dat ik een blog heb gestuurd, bedankt voor de hints

Wink
. Vorige week woensdag ben ik 's ochtendsvertrokken uit Byron Bay, op weg naar Surfers Paradise. In de middag kwamen we in de stad aan en het was (na veel dagen regen) heerlijk weer! Na onze spullen gedumpt te hebben in het hostel, zijn we 2uurtjes op het strand gaan liggen. Ik ben samen met Martijn gaan zwemmen in de zee en ik kan je vertellen dat is echt een uitdaging! Wat is die stroming sterk en de golven zijnzo hoog! Je mag ook alleen in bepaald gebied zwemmen(tussen twee geel/rode vlaggen), wantdaar staan de lifeguards al helemaal klaar om jou te redden... Na het strand ben ik samen met Annemarie en Martijn Surfers Paradise gaan verkennen. Het is een stad met alleen maar veel hoogbouw en een strand eigenlijk. Wat wel leuk was om even langs en in de kleine winkeltjes te lopen, met allerlei leuke spulletjes. 'S avonds zijn we op het dakterras wezen chillen met paar heerlijk koude biertjes. Oja daar zit trouwens nog een verhaal aan vast... Annemarie ging even naar de Bottleshop om bier te halen. Ze stond voor de winkel onder een boom, viel er een kakkerlak ter grootte van 10 cm lang op haar. Wij konden haar horen gillen op het dakterras, maar gelukkig was de meneer van de bottleshop haar te hulp geschoten. Hij vertelde dat hij zelfs nog nooit zo'n grote kakkerlak heeft gezien, natuurlijk moest Annemarie dit overkomen...

Donderdagmorgen zijn we vertrokken naar Brisbane, we waren daar rond 11 uur. 'S middags zijn we met z'n vijven(Eveline en Manon zijn we weer tegen gekomen) naar Lone Pine Koala Sanctuary geweest. Het is een park met 130 Koala's en ook heel veel kangaroos die gewoon vrij rond lopen op een grasveld. Daarnaast hadden ze slangen,vogels,wombats en de tasmanian devil. Erg leuk om door het park te lopen! De foto's zeggen genoeg :) . Vrijdag ben ik heel stoer in mijn eentje Brisbane gaan verkennen. Het is een leuke stad ende mensen waren zwaar relaxed. Na een tocht van 3 uur vond ik het wel weer mooi en ben nog even koffie wezen drinken in een CoffeeClub, om daarna weer terug te gaan naar het hostel. 'S avonds had ik met Annemarie en Martijn en Alex(engelse jongen die we de vorige avond hadden ontmoet) afgesproken om uit te gaan in Brisbane. Na eerst een aantal glazen Goon in het hostel, zijn we met de taxi naar het uitgaansgedeelte gegaan in Brisbane: The Valley. We zijn daar een club in gegaan en het was super gezellig. Half 4 rollend in de taxi terug naar het hostel.

Zaterdag om 11uur 's ochtends vertrokken met de busmet lichtelijke nadorst richting Noosa. Om half 4 waren we in Noosa, we zaten in een leuk klein hostel. De rest van de dag heb ik niks meer gedaan en ben ik vroeg gaan slapen.Zondag ben ik samen met Eveline Noosa gaan verkennen, beetje door het stadje gelopen en langs het strand gewandeld. Maandag zijn we met z'n vijven vroeg opgestaan, want 's ochtends is het meestal mooi weer. We gingen een tocht maken van 3,5 uur inNoosa NationalPark. Was een super mooie wandeling, helaas kregen we het laatste half uurtje alsnog een tropische bui op onze kop...Maar onze dag kon al niet meer stuk. 'S avonds hadden we weer eens een Goon-drink avondje(Goonisde goedkoopste witte wijn die er is en smaakt naar dubbelfris,het zijn 4liter pakken....)op het strand samen met Annemarie,Martijn en Phillip(duitse jongen). Dinsdag was het mooi weer dus ik dacht heerlijk naar het strand te gaan, na amper een half uurtje gelegen te hebben en me ingesmeerd te hebben met factor 30 ging het regenen, Scheisse!! Terug naar het hostel en in de chill ruimte een boek wezen lezen, gelukkig klaarde het in de middag weer op en ben ik nog even 2uurtjes met Annemarie naar het strand gegaan. 'S avonds hadden we een soort van klein feestje, omdat Phillip om 12 uur zijn verjaardag wilde vieren. Afijn weer een Goon-drink avondje op het strand. Woensdag was het super lekker weer en ben ik lekker weer naar het strand gegaan en daarna heb ik mijn spullen gepakt, omdat om half 4 mijn bus naar Rainbow Beach ging. RainBow Beach is letterlijk een dorp met 4 straten en tsja het is gewoon heeeel apart hier. Ik ben hier expres eerder naar toe gegaan om even paar dagen alleen te zijn en op mijn gemakje mijn reis verder te kunnen plannen.Morgen ga ikeen boomerang workshop doen en zaterdag ga sea-kayaking doen(dolfijnen,turtles,visjes en vanalles spotten). Zondag vertrek ik samen met Annemarie, die dan ondertussen naar hier gekomen is, naar Hervey Bay. Daar blijven we 2 dagen en gaan dan dinsdag naar FRASER ISLAND voor 2 nachten/ 3 dagen. Je moet even Fraser Island invullen op google en naar de plaatjes kijken

Cool
We hebben een 4WD gehuurd, dus we gaan lekker sjeesen over het eiland. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in
Laughing

De bijhorende foto''s bij deze blog staan er ook op!

Liefs, Denise

*** ik heb net de foto's geupload en nu schiet me te binnen dat ik innoosa in een supermarkt nederlandse producten had gevonden, vet grappig. Natuurlijk heb ik de hagelslag meegenomen!

Sabien

He Vakantieganger,

Cool verhaal weer... lekker aan de drank en aan het genieten van al het leuks daar. Enne... je bent toch niet naar de andere kant van de wereld gegaan om daar appelmoes, poffertjes en dropjes te gaan komen in een supermarkt! ;-) Geniet vooral lekker van de hagelslag :-P

Hoop dat het weer een beetje beter wordt voor je! insmeren met fct 30 en vervolgens in de regen liggen is geen lolletje! probeer het anders een met fct 20... misschien blijven de druppels dan weg. ( laat even weten of het helpt.., misschien ook wat voor hier!)

Heel veel plezier meis en niet te veel van die goedkope zooi drinken.. is niet goed voor kater ;-)

Enjoy!
Xx

gerry

hey ali,
hier alles goed met jou ook zo te lezen en te zien echt genieten daar leukn om te zien en te lezen wat je allemaal meemaakt.
ze hebben ook aan mij gedacht bij de oude koalas ha ha.
hier was t vanmiddag ook super slecht weer maar je gelukkig gister en eer gister wast droog met de paardenmarkt,morgen hopelijk 3pnt halen bij groot-ammers.
tot snel geniet ervan en doe voorzichtig.
gr van ouwgie xxx haha